Web Analytics Made Easy - Statcounter

پیام دهکردی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر درباره اجرای نمایش‌های میدانی گفت: «این نمایش‌ها می‌توانند فرهنگ تماشای تئاتر را در مردم زنده نگاه دارند، اما شرط این زنده نگاه داشتن، تداوم اجرایشان است». ۱۵ آبان ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۳ فرهنگی تلویزیون ، سینما و تئاتر نظرات

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، پیام دهکردی که این روزها در قامت مجری برنامه شب تئاتر در شبکه چهار حضور پیدا کرده است، این بازیگر سینما و تئاتر و مدرس فن بیان و بازیگری درباره شکل و چگونگی اجرای این نوع نمایش‌ها به خبرنگار تسنیم گفته است: «نمایش‌های میدانی به نمایش‌های آیینی و هم خیابانی پهلو می‌زند؛ یعنی می‌تواند گستره تبلیغی و تهییجی از این دست را در بر بگیرد».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این بازیگر تئاتر ادامه داد: «معمولاً مخاطب نمایش‌های میدانی مردمی هستند که یا رهگذرند یا در مکانی در محلات زندگی می‌کنند که آنجا پاتوق دارند و به همین دلیل موضوعات آن می‌تواند مرتبط با مصائب یا سختی‌های مردم و در حوزه‌های روانشناسی، سیاسی، اجتماعی و مذهبی باشد».

دهکردی افزود: «نمایش‌های میدانی از این راه می‌توانند روح جامعه را تلطیف و از سوی دیگر پرسش ایجاد کنند و به برانگیختگی جامعه کمک کنند و در عین حال راهکارها و چشم‌اندازهایی ارائه دهند تا به پاسخ مناسب در خصوص بخشی از پرسش‌ها برسند. در صدر تمام این‌ها هدف این نمایش‌ها به‌گونه‌ای است که باید مردم از آن لذت ببرند و برای آنها سرگرم کننده و جذاب باشد».

دهکردی در پاسخ به این پرسش که "آیا مردم ما در حال حاضر ظرفیت پذیرش قصه‌های دیگر را در فضای نمایش محیطی و میدانی دارند؟"، یادآور شد: «اگر در حوزه‌های اقتصادی، نیازهای مالی گروه‌ها تأمین شود، همه قصه‌هایی که مرتبط با دردهای انسان است، هم قابلیت اجرا و هم قابلیت جذب مخاطب دارد».

بازیگر نمایش «تکه‌های سنگین سرب» ادامه داد: «مسأله این است که در سال‌های اخیر نمایش‌هایی که به‌ صورت میدانی، خیابانی آیینی به هر کیفیتی در تهران اجرا شود و با اقبال گسترده تماشاگر روبه‌رو بودند، بودجه‌های میلیاردی زیادی به‌ عنوان پشتوانه داشتند که هیچ گروه مرسوم تئاترهای آیینی و خیابانی نمی‌توانند از آن بهره‌برداری کنند».

او ادامه داد: «نکته دوم این است که بخشی از این کارها که مخاطب را با خود همراه می‌کنند، آثار مذهبی بودند و توانستند تماشاگر جذب کنند. به‌طور طبیعی برای مردم جالب است که شاهد رخداد یا نمایش‌هایی از این دست باشند».

بازیگر نمایش «مرد بالشی» عنوان کرد: «اگر اجرای نمایش‌های میدانی تبدیل به یک رفتار نظام‌مند و ارزشمند شود و منابع به‌صورت عادلانه بین گروه‌های خیابانی توزیع شود، در آن صورت می‌توانیم امید داشته باشیم که همه قصه‌ها و گروه‌ها برای تماشاگر جذاب باشند، اما در حال حاضر زمام نمایش‌های آیینی به این شکل، به‌دست گروه‌های محدود و معدودی است که اگر پشتوانه مالی آن‌ها حذف شود، فکر کنم نمی‌توانند اثری بسازند».

او در پاسخ به این پرسش که آیا نمایش‌های میدانی از این دست می‌تواند فرهنگ تماشای نمایش را در مردم زنده کند، گفت: «بدون تردید این نمایش‌ها می‌تواند فرهنگ تماشای تئاتر را در مردم زنده کند و به‌شرطی دوام پیدا کند که گسترده شود و منوط به دو یا سه گروه یا فصل خاصی از سال نباشد؛ یعنی این نمایش‌ها تنها در زمان محرم و صفر نباشد و به‌عنوان یک روش مرسوم، منضبط و دائمی باشد. در زمانی که تئاتر مظلومانه به حیات خود ادامه می‌دهد، این نمایش‌ها بهتر از دست روی دست گذاشتن است».

انتهای پیام/*

R1369/P1439/S4,34/CT3 واژه های کاربردی مرتبط شبکه چهار تئاتر دینی تئاتر

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شبکه چهار تئاتر دینی تئاتر شبکه چهار تئاتر دینی تئاتر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۴۰۵۲۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: پذیرفته شدگان پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد معرفی شد و در بین این آثار اثر تولیدات واحد هنر‌های نمایشی حوزه هنری استان نیز برگزیده شد. اکبر آیین افزود: پس از بازبینی آثار تولید شده از استان‌های مختلف کشور، ۱۴ گروه نمایشی توانستند برای حضور در پانزدهمین جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد امتیاز لازم را کسب کنند.
وی ادامه داد: نمایش ۱۹۴۸ به نویسندگی و کارگردانی یاسر خالقی از شهرستان لنده تولید حوزه هنری استان توسط دبیرخانه جشنواره تئاتر بچه های مسجد پذیرفته شد. مسئول واحد نمایش حوزه هنری استان گفت: این نمایش با زبانی طنز به اشغال فلسطین توسط اسراییل غاصب می‌پردازد و از کمدی تازه‌ای در بیان درام خود استفاده می کند که برای مخاطب جذابیت ویژه‌ای دارد. پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت ماه در شهرستان بافق استان یزد برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • جدیدترین همکاری افشاریان و خاکزاد
  • آیا سلبریتی‌ها جای کسی را در تئاتر تنگ کرده‌اند؟
  • بازیگران اصلی «بیرون‌پشتِ‌در» معرفی شدند
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • نمایش فیلم تئاتر «عروسی خون» در سینماتک خانه هنرمندان ایران
  • بلیت‌فروشی «دوازده سی‌وشش» آغاز شد
  • تئاترحوزه هنری استان به جشنواره سراسری بچه های مسجد راه یافت
  • بازگویی مشکلات و دغدغه‌های روز جامعه اولویتم در اجرای نمایش است
  • پیشنهاد تماشای «افعی تهران» در تلویزیون
  • راهیابی هنرمندان کهگیلویه و بویراحمدی به جشنواره تئاتر مسجد